Ik stel me graag voor...

Op mijn 18e ben ik begonnen met de C.I.O.S opleiding te Haarlem wat ik heb afgerond. Hierbij heb ik mijn A en B KNLTB licentie behaald. Tijdens mijn opleiding mocht ik op meerdere locaties door Nederland, maar ook in het buitenland stage lopen en heb ik zo mijn ervaring als trainster opgedaan. Vanaf mijn 21e ben ik als fulltime tennislerares gaan functioneren en heb ik op meerdere parken lesgegeven. Hierbij was mijn uitdaging (met name jeugd) het ledenaantal weer te laten groeien en dat is me meer dan dat zeker gelukt, heel tof! Ook meerde comp teams mogen trainen/begeleiden naar hun kampioenschap.
Waarbij ik in dienst was, functioneerde ik al als zelfstandige (o.a. planningen maken, selectiegroepen maken en competitietrainingen selecteren en geven, toernooien organiseren etc.) Hierbij merkte ik dat ik er klaar voor was om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Zelf tennis ik al v.a. mijn 8e, waarbij ik als junior op een vrij hoog niveau heb gespeeld. Ik trainde 3x in de week, waarbij daarnaast conditietraining ook nog verplicht was. Doordat ik naar een andere club ging, was de afstand te ver om het fietsend af te leggen, dus moest ik va mn 15e reizen. Hierdoor kreeg ik meer vrijheid en daarbij verantwoordelijkheden, gecombineert met discipline en zeker een groot stuk zelfstandigheid gecreeerd. Ik deed mee met vele toernooien oa: open jeugd en volwassen toernooien, k toernooien (stertoernooien), districttoernooien en indoor/outdoor Nederlandse Jeugdcompetitie Kampioenschappen, waarvan we nummer 1 van Ned. outdoorcomp. en nummer 2 van Ned. indoorcomp. zijn geworden.
Doordat mijn interesse bij tennis lag, wilde ik er verder mee en mijn beroep van maken, maar dan moest ik wel minderen met het zo veel trainen want je kunt je niet voor 2 dingen 100% inzetten. Dus de keuze was voor mij snel gemaakt, waar ik tot op deze dag zeker geen spijt van heb. Al mijn ervaringen die ik op, maar ook naast de baan heb meegekregen van kinds af aan, wil ik graag met mijn leerlingen delen.
Daarbij ben ik erachter mogen komen dat het denken en echt voelen mijn nieuwsgierigheid heeft geraakt en ik daar ook verder in wilde groeien want dat is 1 ding wat je zeker kan/mag cokbineren op en naast de baan Naast het lesgeven heb ik bijna de basisopleiding afgerond in intiutieve trainingen en wil dat graag voorzetten tot gecertificeerde healer. Maar eerst ga ik gelijk een stapje hoger met een reading opleiding, die as voorjaar van start gaat. Zolang je je rugtas blijft (on)bewust meenemen en er last van hebt/houd, kan je nooit echt vrij ademen/leven. En dit is zeker van belang in het sporten (op en naast de baan nemen we toch vaak onbewust veel mee) Van deze bewustwording en het loslaten daarvan vind ik zelf een hele mooie verrijking en kan je zeker combineren in de tennis. Uiteraard is het ook van belang, wat we nog weleens willlen vergeten, is te blijven ontspannen/genieten en zet eens of juist wat vaker de humorbril op, zeker als je wel een boost kan gebruiken!
Een tweede favo bezigheid en ondertussen mijn tweede bedrijfje, is dat ik al een aantal jaar oude design meubels opknap (restaureer het weer naar origineel en/of voeg er een bedachtzame design aan toe).
Hierbij werk ik alleen maar met natuurlijke/eco materialen. Ook houd ik me daarmee bezig in combinatie met duurzaam interieur/betimmering en dat samen met mijn vriend die interieurontwerper/maker is. Dit mag steeds meer een succes worden en al heel wat mensen in nederland en daarbuiten blij mogen maken met mijn spullen, ideeen etc , heel tof allemaal.
Het is soms een hele uitdaging voor me om hierin een prettige weg in te vinden, zeker dat we ook nog twee jonge schoolgaande kinderen hebben. Tot op heden gaat het me goed af en mijn motto is: "doe vooral alleen maar dingen die je echt leuk vind en ook zeker blij van word en goede energie van krijgt en uit kan halen"!!!
Tot op heden merk ik dat ik de combinatie tussen het lesgeven en het creatief zijn een toffe combinatie vind en zolang het haalbaar blijft, wil ik dit graag zo doorzetten...:)

Met de 'flink gepakte' bagage die ik meeneem wil ik een ieder zo op een eigen bewuste en tastbare manier naar een hoger level brengen. En wat het hoger level ook is, dat mag zelf door een ieder ingevuld worden... en gaan we er samen aan werken om dat te halen!