Elke doelstelling is een uitdaging en een opening 'de eerste die belangrijk is ''wat speelt er op dat moment in je hoofd...'

Sinds ik zelf ook weer een klein beetje begonnen om op eigen niveau te spelen, merk ik dat naast het belangrijkste van plezier hebben, het stukje bewustworden van je ademhaling en mindset ook zeker van belang is. Uiteraard niet alleen de goede ballen niet vergeten, maar wanneer je je gemaakte fouten niet kan accepteren, kan je het ook niet corrigeren. Of te wel het is belangrijk om niet boos/teleurgesteld te blijven want je mag wel degelijk emotie hebben, maar niet daarin blijven hangen. Je fouten, maar er iets positiefs uit weet te halen... je leren op een andere manier te benaderen, waardoor er weer mogelijkheden/openingen worden gecreeerd.
Bijv. als je na de wedstrijd van de baan stapt en er wordt gevraagd 'en'... je zal dit beantwoorden met alleen gewonnen of verloren, ben je alleen met 'het resultaat' bezig. Misschien heb je in de wedstrijd wel meer backhands return dieper/vaker terug geslagen. Daar had je op getraind en ondanks dat je de wedstrijd verloren hebt, heb je toch progressie geboekt. Uiteraard is het winnen van de wedstrijd ook extra tof, maar je hier bewust van worden, is een proces, maar wel een interessante.
Dit kan weleens lastig zijn, toch wanneer je voor nieuwe patronen open staat, zal je jezelf op een positieve manier gaan ontwikkelen.
Wat ik heel belangrijk vind is de manier waarop we ademen, niet alleen bij volwassenen, maar ook zeker bij kinderen. Op het moment wanneer je bijv in een lastige situatie zit, zal je merken dat de ademhaling heel anders zal verlopen dan wanneer je 's ochtends was opgestaan. Het bewust worden van je eigen ademhaling is ontzettend van belang met name op sportgebied. Wanneer je een fijn en vertrouwd patroon hebt weten te creeren en een methode kan toepassen in stress of letterlijk ademnood (bijv een spannende en lange game), dat je jezelf weer op een snellere, maar ontspannen manier op kan pakken/ herstellen en verder kan gaan met de wedstrijd.
Heb nu heel wat verschillende interaasante/indrukwekkende boeken gelezen en cursussen mogen volgen omtrent ademhaling ook gebasserd op sportgebied. De basisopleiding 'healing' 2020 mogen afronden en gecertificeerde Healer sinds 2022.
""Belangrijkste note: je grootste tegenstander is niet de ander, maar jezelf.
Overwin jezelf en het liefst met een grote glimlach!""
Dus wat voor doelstelling je ook hebt bijv. je techniek wilen verbeteren, een beter tactisch inzicht krijgen in het enkel en/of dubbelspel, je mentaliteit willen verbeteren/versterken, conditioneel erop vooruit gaan of gewoon een uur je inspannen op een ontspannen manier... ik probeer een ieder een zoveel mogelijk voldaan gevoel te geven na elke tennisles.